Monday, October 11, 2010

'Ranap' oleh Fynn Jamal


Buku Albion #02

Untuk pembelian, bank in RM20(termasuk postage) ke Maybank - 162807021587 FURQAAN BIN MOHAMAD. Email kami dan attach slip/resit/print screen sebagai bukti pembayaran sekali dengan nama dan alamat penuh. Email us at dealbionmalaysia@gmail.com

Dan sekarang 'Ranap' ada dijual di Gravy Baby Seri Kembangan, kedai UYA! Subang, dan juga di Silverfish Bookstore Bangsar.

Kalau nak beli by hand boleh p McDonald Seri Kembangan (yang depan Jusco tu)

Dapatkan sementara masih ada!

132 comments:

  1. I want to book a copy for me too. I'll bank in the money by this Friday. ^_^

    ReplyDelete
  2. limited printing ? just 300 ? gosh ! gotta get this a.s.a.p !

    ReplyDelete
  3. saya nak buku nie. tapi saya tak paham ayat " email the slip " . anyone, please explain ;) tq.

    ReplyDelete
  4. cik didie: amek picture slip tu, then attach masa hantar email nnty. anyway, saya nak satu copy, tapi tak jamin boleh bayar bile sebab maybank jauh dari USM -____-" dan sekarang busy dengan presentationssssss

    ReplyDelete
  5. Hello, terima kaseh semua.

    'Ranap' akan keluar kilang dalam seminggu dua lagi, so rasanya semua masih sempat lagi. Terima kasih banyak-banyak. Yang email slip tu betui kata Cik Rafiqah. Tangkap gambar, kemudian attach dekat email sebagai bukti pembayaran. Nak beli dua tiga buku pun boleh. Email sekali dengan alamat dan nama penuh.

    Terima kaseh

    =)

    ReplyDelete
  6. P/S Dapatkan 'Nota-Nota Gila' sementara maseh ada!

    ReplyDelete
  7. SAYA NAK SATU COPY!!!!!!!
    BOOKED FOR ME!
    ASAP SY AKAN BANK IN!!! PLS... :( NAK SGT2!

    ReplyDelete
  8. i nak one copy .insyaallah besok bank in .. tapi kalau gmbr slip tu tak nampak ape2 cmne ?

    ReplyDelete
  9. ada postage service sampai luar dari malaysia tak?
    pls say yes?! :)

    ReplyDelete
  10. btol2..ader postage service ke UK tak?

    ReplyDelete
  11. nak book nnti sy email bila dah bank in~

    ReplyDelete
  12. book one for me!
    will bank in before 15Oct and email to you.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. bank in suda...via maybank2u...bile ley dpt eh?

    ReplyDelete
  15. OMAGOD , buku fyn jamal . Kena beli ! Saya bayar jumaat ! BOOK DULU YEH :D

    ReplyDelete
  16. saya mahu juga . tolong book untuk saya . secepatnya akan saya bankin duitnya . terima kasih .

    ReplyDelete
  17. Hello, terima kasih semua.

    01 'Nota-Nota Gila' oleh Mohd Jayzuan RM20
    02 'Ranap' oleh Fynn Jamal RM20

    'Ranap' akan siap dalam seminggu lebih. Order sekarang sebelum masuk kedai.

    'Nota-Nota Gila' edisi terhad cetakan pertama dan terakhir hanya tinggal sikit sahaja lagi.

    Untuk buat tempahan, email dealbionmalaysia@gmail.com. Attach slip sebagai bukti pembayaran sekali dengan nama dan alamat penuh.

    Untuk pembeli dari luar negara, email nama dan alamat penuh kamu juga ke dealbionmalaysia@gmail.com. Kemudian kami akan check dengan post office berapa harga penghantaran.

    Terima kaseh banyak!

    =)

    ReplyDelete
  18. de albion..tlng reply email yg dah diterima untuk pengesahan penerimaan slip dan bayaran..(^_^)

    ReplyDelete
  19. jat_sensey,

    kamu dah email ke dealbionmalaysia@gmail.com?

    ReplyDelete
  20. NAK SATU! PLEASE. I WILL BANK IN ASAP!

    ReplyDelete
  21. nota2 gila masih ada?saya nak 1 copy,nnt saya attachkan slip bayaran ye.

    ReplyDelete
  22. saya mahu jugaaaaa!!!! tak kira. nak jugak.
    mahu 1 saja. serius gila. ^_^ nanti saya attachkan slip bayaran ye *tiru org atas. hehe

    ReplyDelete
  23. opss. lupa pula. mahu RANAP- fynn jamal.

    ReplyDelete
  24. kalau nak amek order by hand boleyh takk.??

    ReplyDelete
  25. de albion

    suda email...izzaht_elias@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. ranap boleh order lg tak?
    saya nak satu

    ReplyDelete
  27. ok. dah teruja sangat.
    saya nak order satu. fynn jamal- ranap.
    hari jumaat esk saya bayar...
    tolong book kan buku tuh.

    ReplyDelete
  28. nak jugak. insyaallah.petang nanti di bank in kan ;)

    ReplyDelete
  29. saya juga..ptg ini duit masuk..insyaAllah :)

    ReplyDelete
  30. saye nak order satu..
    insyallah esok bankin.
    tapi lau bnak anta email slip maybe lmnt kot..
    tatau camne nak anta..
    sebab kat cc takde scanner..
    camne?

    ReplyDelete
  31. tira...
    xyah scanner...snap guna hp @ camera pun ley..

    ReplyDelete
  32. then...dah byar....dah buat semua2 tu..bila agak2 blh dpt buku ni?

    ReplyDelete
  33. mcmana nak beli ni??..
    explain please :)

    ReplyDelete
  34. dah bayar thru maybank2u. tp just kasi reference no. ok ke?

    tolong reply email kalo dh dpt payment.
    my email; lyanashaari@yahoo.com

    ReplyDelete
  35. erm, ada stock lagi tak? insya Allah kejap lagi bayar and hantar email.

    ReplyDelete
  36. I DH BAYAR,PLZ CHECK YOUR INBOX,TQ

    ReplyDelete
  37. Sperti yang kau ckp...kulit buku mmg simple...semart

    ReplyDelete
  38. tapi lau gune hp @ camera ty gambar blur.
    cane plak?
    hish.
    susahla.
    =(

    ReplyDelete
  39. book untuk sy dua yer~ esok sy bank in n email~ thanks

    ReplyDelete
  40. Hello

    Terima kasih banyak.

    'Ranap' dan 'Nota-Nota Gila' dua-dua masih ada lagi. 'Ranap' akan keluar panas dari kilang dalam beberapa hari lagi, manakala 'Nota-Nota Gila' ialah buku edisi terhad karya Mohd Jayzuan. Masing-masing berharga RM20. Untuk sebarang pertanyaan, pembelian, dan tempahan, email ke dealbionmalaysia@gmail.com

    Bank in ke akaun Maybank - 162807021587 Furqaan Mohamad. Attach slip (tangkap gambar resit, scan resit, print screen, etc.) sebagai bukti pembayaran sekali dengan nama dan alamat penuh ke dealbionmalaysia@gmail.com

    Terima kasih banyak-banyak semua

    =)

    ReplyDelete
  41. De Albion,

    Kalau boleh, nak tandatangan Kak Fynn kat buku Ranap. Please~ ^___________^

    -dilla amin-

    ReplyDelete
  42. nak book satu yang ada sain fynn jamal sekali....nanti saya bank in saya bagitau...

    ReplyDelete
  43. sy dah buat payment via maybank2u~ n dah email details... please check ur email pls :)

    payment for 2 books~

    ReplyDelete
  44. check mail ya.bank in suda. thx :)

    ReplyDelete
  45. emmm ok...myb dis evening o tommorow sy wt payment ok...for one book...tq:)

    ReplyDelete
  46. Dah bank in duit. Check your email ya :)

    ReplyDelete
  47. tak sabar nak tunggu ranap sampai rumah . dah sebar atau belum ??

    ReplyDelete
  48. bila agak nya buku akan sampai ke tangan kami? huhuhu

    ReplyDelete
  49. biler nk sampai yer buku ni??

    ReplyDelete
  50. saya sudah bayar...check ur email k...

    ReplyDelete
  51. fynn courier kat tmpat aku..aku kasi diskaun tok 20 buku...tpi buku free 1..haha

    ReplyDelete
  52. Hello semua

    Salam. 'Ranap' sudah mula diposkan ke seluruh Malaysia pagi tadi (Isnin), insyallah dalam minggu ini buku akan sampai. Minta maaf sebab lambat dan terima kasih kerana sabar menunggu.

    Kepada yang berminat untuk beli 'Ranap', 'Ranap' masih banyak stock lagi. Masih panas baru keluar dari kilang. Nak order dua tiga pun boleh.

    Untuk pembelian, bank in ke akaun Maybank - 162807021587 Furqaan Mohamad. Attach slip (tangkap gambar resit, scan resit, print screen, etc.) sebagai bukti pembayaran sekali dengan nama dan alamat penuh ke dealbionmalaysia@gmail.com

    Untuk sebarang pertanyaan, email kami di dealbionmalaysia@gmail.com

    Terima kasih semua!

    ReplyDelete
  53. Salam,

    Saya sudah email kan gmbr slip saya untuk Ranap/ Tolong email balik kalau dah dapat ya. In case.

    My email is saracempaka@yahoo.com

    Thanks

    ReplyDelete
  54. sy nak book ranap sebuah ye..=)

    ReplyDelete
  55. check your mail pls .
    from ; mylalastella@yahoo.com
    i already send the slip n details .
    sekali dgn sign fynn n jayzuan okaay ? :)

    ReplyDelete
  56. sy nak book RANAP . dua buah . thanks . nnt sy bank in .

    ReplyDelete
  57. reserve kan saya buku ranap ni..emel saya:misszara@ymail.com

    ReplyDelete
  58. saya dah email. heee. tolong cek ye

    ReplyDelete
  59. saye da emel.
    dyna_yvonne05@yahoo.com

    klo da pos infom ye...hee~
    tq..
    >_<

    ReplyDelete
  60. Boleh tak saya maybank2u?
    Buku ranap ada lagi tak?

    ReplyDelete
  61. RM 20 include with the postage yea?

    ReplyDelete
  62. untuk tempahan, perlu email.
    dealbionmalaysia@gmail.com

    kalau sekadar tempah di komen, tak dapat track.
    :)

    ReplyDelete
  63. Hello semua, salam.

    'Ranap' masih ada banyak stock lagi. Untuk pembelian, boleh bank in/trasnfer/maybank2u ke Maybank - 162807021587 FURQAAN BIN MOHAMAD. Hanya RM20 termasuk postage untuk seluruh Malaysia. Kemudian email kami kat dealbionmalaysia@gmail.com. Order jangan tak order.

    'Nota-Nota Gila' karya Mohd Jayzuan tinggal sedikit sahaja lagi. Cepat cepat sebelum terlambat. Juga hanya RM20.

    Selamat Hari Raya semua!

    =)

    ReplyDelete
  64. hey !
    aku juga !
    nanti aku emailkan !
    -selamat hati raya juga-

    ReplyDelete
  65. Dah hantar sekali lagi..

    My email saracempaka@yahoo.com
    Nama Liyana Nur Sarah..
    Sekali ngan gambar slip bayar.
    Tolong email kalau dah dapat k..

    ReplyDelete
  66. hai semua!

    apa kata email segala persoalan ke emel yang ada?

    nak sign kat fynn ke apa, cakaplah kat emel, senang apa.

    ye dok?

    ReplyDelete
  67. ada jual di silverfish bangsar je ke..???

    ReplyDelete
  68. 'Ranap' masih ada banyak lagi. Beli beli jangan tak beli.

    Sekarang 'Ranap' kat Silverfish Bangsar sold out, kami akan letak stock baru bermula Rabu ini insyaallah. Buat masa ni boleh beli di Uya! Subang atau beli online kat sini atau kalau rajin beli by hand datang McDonald Sri Kembangan (yang depan Jusco tue)

    =D

    ReplyDelete
  69. berapa lama yg akan dpt buku ni lepas order?

    ReplyDelete
  70. saye nak buku ranap and nota nota gila...
    can??

    ReplyDelete
  71. kalau transfer thru maybank2u tuh boleh tak? mean, tak gune deposit terus tu lah.

    ReplyDelete
  72. Masih ada lagi. Order jangan tak order! =D

    ReplyDelete
  73. baru bank in ptg td utk ranap.. :)
    onepeace_0110@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  74. masih ade lagi ke buku nie...
    klau nak beli by hand camner..
    kene dtg mcd sri kembangan ke...

    ReplyDelete
  75. 'Ranap' masih ada banyak lagi. Hanya RM20! Mai order mai mai. Untuk beli by hand, boleh beli dekat Silverfish Bookstore Bangsar, Uya! Distro Subang, dan juga Gravy Baby Seri Kembangan. Kalau taktau lokasi kedai-kedai ni boleh COD kat McDonald Seri Kembangan (yang depan Jusco tu). Email kami kat dealbionmalaysia@gmail.com

    p/s majulah sukan untuk negara

    ReplyDelete
  76. saya sudah order
    sila check email
    tq
    (=

    ReplyDelete
  77. sila check email.. saya dah bankin n email mlm td ni.. :D
    thanks!

    ReplyDelete
  78. kalau nak order dalam 2,3 pcs ? boleh ?

    ReplyDelete
  79. sy dah emel utk order RANAP. Thanks :)

    ReplyDelete
  80. hai..

    masih boleh beli lagi x buku ni???

    ReplyDelete
  81. Tu yang saya nak dengaq tu! Boleh boleh. 'Ranap' masih ada banyak lagi. Beli jangan tak beli. Kalau beli dua tiga buah lagi kami happy! Email kami kat dealbionmalaysia@gmail.com

    Terima kaseh semua!

    =D

    ReplyDelete
  82. Assalammualaikum,

    Saya sudah hantar e-mel order.
    Duit juga sudah didepositkan.
    Menunggu konfirmasi order :)

    -syahirahhanisahhasnul@yahoo.com

    ReplyDelete
  83. ada lagi tak buku ni ? boleh beli lg ?

    ReplyDelete
  84. salam.
    saya dah emel order dan dah buat payment.
    pls reply me with my order status.
    shrekunlimited@gmail.com

    ReplyDelete
  85. memg giler i likee this book.. xsabar nak bank in...

    ReplyDelete
  86. sy nk buku nie, tp nk email u kat ner?

    ReplyDelete
  87. sorry, x perasan alamat e-mail. i nk bank-in da nie. t i email u ya.

    ReplyDelete
  88. tak dapat lagi pun buku.dah seminggu dah bank in nih. >_<

    ReplyDelete
  89. maseh ada lagi! beli jangan tak beli!

    =D

    ReplyDelete
  90. tolong ada lagi k?
    saya tengah tunggu gaji part time ni.lembab btol

    ReplyDelete
  91. nak order ranap..masih ada?

    ReplyDelete
  92. Yo yo yo 'Ranap' maseh ada lagi. Order order jangan tak order! Email kami kat dealbionmalaysia@gmail.com

    Terima kaseh

    =D

    ReplyDelete
  93. ada lagi x jual buku ni? kt kedai mana lagi ada jual? popular or MPH ade x?

    ReplyDelete
  94. 'Ranap' maseh ada lagi. Buat masa ini kami cuma jual secara online saja. Untuk pesanan, email kami kat dealbionmalaysia@gmail.com

    Terima kaseh

    =D

    ReplyDelete
  95. ad lagi ke buku ni??
    law by hand boleh dapat kat mana??

    ReplyDelete
  96. buku ranap nie ada lagi tak? lama dah mencari. ada jual lagi tak?

    ReplyDelete
  97. buku ranap ade jual lagi tak??
    tolong lah ade sebab saya nak beli buku ni tok kawan baek saya...dah lame dia nak buku ni...

    ReplyDelete
  98. Buku ni masih ada lagi tak? Nak sangat :-/

    ReplyDelete
  99. buku ni available lg? nak sangat sangat jugak. tq

    ReplyDelete
  100. ad lagi x buku ny?? if ad esok i bank in duitnye

    ReplyDelete